NejRecept.cz Maso Vepřové maso Obrácený řízek s bramborovou kaší
Obrácený řízek s bramborovou kaší
Recept Obrácený řízek s bramborovou kaší
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   6.11.2017

Obrácený řízek s bramborovou kaší

Klasický řízek v trojobalu asi zná každý. Ale zkusili jste někdo řízek ,,obrácený,,? Určitě vyzkoušejte, toto jídlo je u nás velmi často jako nedělní oběd, máme ho rádi i s rýží, i s opékanou zeleninou, ale nejraději s klasickou máslovou bramborovou kaší nebo opečenými bramborami. Autor: Naďa I. /Rebeka/

Sdílet na Facebooku
Suroviny
4 plátky
vepřové krkovice bez kosti (výška 2 cm)
100 g
anglické nebo jiné slaniny
3 ks
vejce
dle potřeby
strouhanka
2 ks
cibule
dle chuti
sůl, pepř
1 lžíce
plnotučné hořčice
sádlo na smažení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran potřeme hořčicí. Vložíme do strouhanky a rukou ji pořádně "naboucháme" do masa. Lepší je použít mikrotenový sáček.
  2. Obalené maso protáhneme rozšlehanými vejci a smažíme v rozpáleném tuku pozvolna z obou stran dozlatova. Poté přendáme do pekáčku.
  3. Na každý plátek masa dáme na céčka pokrájenou cibuli, plátky slaniy a vyskláme co nejtěsněji k sobě.
  4. Přiklopené zapékáme v troubě na 200 st. cca 30 minut.
  5. Pak sundáme poklici a necháme ještě 10 minut dojít na barvu.

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář