NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Kuřecí maso na hlávce zelí
Kuřecí maso na hlávce zelí
Recept Kuřecí maso na hlávce zelí
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
libusechroncova libusechroncova    ·   31.10.2017

Kuřecí maso na hlávce zelí

Jednoduché jídlo, se kterým nemáte mnoho práce. Jednoduše naporcujeme maso, osmahnete hlávku zelí, maso přidáte k zelí, vložíte do pekáčku a dáte péct do trouby. Sem tam zkontrolujete a když je všechno upečené, můžeme podávat. Nejlepší příloha je domácí knedlík, ten dělávám pouze jednou za čas a to z pořádné dávky mouky, abych si zásoby odložila do chladničky a když přijde na takové jídlo chuť, pouze vyberu z mrazáku, rozmrazím a podávám. Jako čerstvé, doporučuji vyzkoušet. Autor: Libuše

Suroviny
4 ks
kuřecí čtvrtky
1 hlávka
zelí (menší)
1 lžíce
olivového oleje
sůl
kmín
cukr
grilovací koření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Zelí očistíme, nakrouháme a dáme do vysokého pekáče s pokličkou. Přidáme olivový olej, osolíme, přidáme kuřecí čtvrtky a posypeme grilovacím kořením.
  2. Plech vložíme do rozpálené trouby a pečeme 60 minut. Po dobu pečení pekáč neodkrýváme! Pečeme, dokud není maso i zelí měkké.
  3. Kuřecí maso na zelí podáváme s knedlíky, noky nebo vařenými brambory.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář