NejRecept.cz Sladká jídla Buchty Tvarohové buchty - jemné jako pavučinka
Tvarohové buchty - jemné jako pavučinka
Recept Tvarohové buchty - jemné jako pavučinka
Lacusin Lacusin    ·   10.9.2017

Tvarohové buchty - jemné jako pavučinka

Ještě minulý víkend jsme měli na večeři fantastické měkkoučké buchty plněné tvarohem. Měla jsem hodně povinností, proto jsem je nahrávala až teď. Plnila jsem je pouze tvarohem, bylo to na přání mého manžela, který tvarohové buchty miluje. Snědl na jedno posezení polovinu plechu. Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

500 g
hladké mouky
2 ks
vejce
250 ml
mléka
20 g
droždí
100 g
cukru
1 lžička
rumu
100 g
hery
špetka
soli

Náplň:

400 g
tvarohu v alobalu
2 PL
moučkového cukru

Na dokončení:

dle potřeby
olej na pomazání buchet
dle potřeby
moučkový cukr
50 g
plátků mandlí
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do teplého mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek.
  2. Do mísy nalijeme kvásek, přidáme mouku, celá vejce, rozehřátý tuk, rum a sůl a vymícháme hladké pružné těsto.
  3. Těsto necháme kynout dokud nezdvojnásobí objem.
  4. Vykynuté těsto si rozdělíme na 18 kousků. Na každý kousek nandáme tvaroh smíchaný s cukrem.
  5. Tvaroh do těsta zabalíme a skládáme na plech. Každou buchtu pomažeme olejem a posypeme mandlemi.
  6. Dáme do trouby vyhřáté na 200 °C, za 5 minut snížíme teplotu na 160 °C a dopečeme dozlatova. Po upečení pocukrujeme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář