NejRecept.cz Dezerty Bábovky Křehká a vláčná bábovka s rozinkami
Křehká a vláčná bábovka s rozinkami
Recept Křehká a vláčná bábovka s rozinkami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   31.8.2017

Křehká a vláčná bábovka s rozinkami

Tak včera jsem musela vykouzlit něco sladké pod zub, protože každý chodil do kuchyně a ptal se: mami, tak bude něco, či ne? Tak tedy otázka zněla jasno a odpověď byla hned: bude, bude, jen vydržte. Udělala jsem rychlou křehkou bábovku s pořádnou dávkou rozinek, které jsem předem namočila do rumu, aby byly chutnější.

Suroviny
200 g
máslo
250 g
moučkový cukr
3 ks
vejce
1 ks
citron - kůra, šťáva
200 ml
mléka
500 g
polohrubá mouka
10 g
prášek do pečiva
50 g
rozinky
50 ml
rum
máslo na vymazání formy
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si bábovkovou formu (průměr formy 22 cm), kterou vymažeme máslem. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  2. Máslo, vajíčka, cukr, citronovou kůru i šťávu utřeme mixérem do krémové hmoty. Postupně přiléváme mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  3. Nakonec přidáme rozinky (dala jsem více, milujeme je), které jsme si namočili do rumu asi půl hodinu před pečením.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 stupňů cca 60 - 70 minut. Upečenou bábovku vyjmeme a necháme ve formě vychladnout.
  5. Vyjmeme ji z formy a vrch posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář