NejRecept.cz Dezerty Moučníky Dvoubarevné tvarohové řezy
Dvoubarevné tvarohové řezy
Recept Dvoubarevné tvarohové řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   25.7.2017

Dvoubarevné tvarohové řezy

Recept jsem našla na internetu a hned jsem ho vyzkoušela. Řezy jsou výborné! Nejen vypadají dobře, ale opravdu dobře chutnají. Já nemám velmi v oblibě tvarohové řezy, kde do nádivky do tvarohu jdou vajíčka, ale tento byl opravdu skvělý. Křehké těsto, se kterým se pracuje velmi dobře a pomocí válečku se přenáší na plech zcela jednoduše a vůbec se netrhá. Plnila jsem i domácím rybízovým džemem. Mňam. Autor: Simona

Suroviny

Tmavé těsto:

300 g
hladká mouka
160 g
moučkový cukr
170 g
máslo
3 PL
holandské kakao
1 lžička
soda
2 PL
zakysaná smetana

Světlé těsto:

150 g
hladká mouka
80 g
moučkový cukr
80 g
máslo
1/2 lžičky
soda
1 PL
zakysaná smetana

Tvarohová náplň:

750 g
tvaroh jemný
3 ks
vejce
1 balíček
Zlatý klas
1 balíček
vanilkový cukr
nastrouhaná citronová kůra
moučkový cukr
rybízový džem na potření

Poleva:

bílá čokoládová poleva
tmavá čokoládová poleva
Postup receptu
Vytisknout
  1. Kakaové těsto:
    Mouku prosejeme, přidáme sodu, moučkový cukr, máslo, kakao, zakysanou smetanu a zpracujeme hladké těsto.
  2. Světlé těsto:
    Mouku prosejeme, přidáme sodu, máslo, moučkový cukr, zakysanou smetanu a vypracujeme hladké těsto.
  3. Světlé těsto rozválíme na velikost plechu, který vymažeme a vysypeme moukou. Pomocí válečku ho přendáme na plech. Rozměr 30x40 cm. Potřeme ho vrstvou rybízového džemu.
  4. Kakaové těsto rozdělíme na polovinu. Jednu část rozválíme a přiložíme na světlé těsto potřené džemem. Natřeme tvarohovou náplň. Rozválíme druhou část kakaového těsta a přiložíme ho na tvarohovou náplň. Hustě propícháme vidličkou a upečeme při teplotě 180 ° C 25 až 30 minut, podle potřeby.
  5. Tvarohová náplň: tvaroh smícháme s cukrem dle chuti, vanilkovým cukrem, Zlatým klasem, vajíčky a citrónovou kůrou.
  6. Po vychladnutí polijeme bílou čokoládovou polevou, ozdobíme tmavou polevou a necháme ztuhnout. Pokrájíme horkým nožem na řezy. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář