NejRecept.cz Část dne Oběd Langošník - koláč, který chutná jako langoš, ale připravíte ho bez smažení
Langošník - koláč, který chutná jako langoš, ale připravíte ho bez smažení
Recept Langošník - koláč, který chutná jako langoš, ale připravíte ho bez smažení
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Jaja79    ·   25.7.2017

Langošník - koláč, který chutná jako langoš, ale připravíte ho bez smažení

Léto je tu a s ním spojené pláže, koupaliště, a na koupalištích jako občerstvení nesmí chybět langoš ani hotdog. Pokud však nechcete jíst během letních dnů smažená jídla, zkuste připravit tento koláč, který chutná jako langoš a připravíte ho bez smažení. Peče se v troubě, chutná fantasticky a je zcela jednoduchý na přípravu. Potřete ho zakysanou smetanou, posypete cibulí, slaninou a jemně ho potřete česnekovým olejem. Jaja79

Suroviny

Těsto:

1 kg
hladká mouka
1/2 kostky
droždí
500 ml
teplá voda
4 ks
uvařené brambory
2 lžičky
sůl

Dále:

250 g
zakysaná smetana
2 ks
vejce
2 ks
cibule
podle chuti
slanina
olej
česnek
rozšlehané vajíčko
Postup receptu
Vytisknout
  1. 4 brambory uvaříme v osolené vodě, necháme vychladnout a očistíme.
  2. Nastrouháme je na jemném struhadle, přidáme teplou vodu, rozdrtíme droždí, přidáme sůl a mouku. Vypracujeme těsto, které rukama rozmačkáme na papírem vyložený plech.
  3. Těsto potřeme zakysanou smetanou, do které jsme přidali 2 vajíčka a vrch posypeme nakrájenou cibulí a slaninou. Kraje potřeme také rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
  4. Pečeme při teplotě 180 stupňů dozlatova.
  5. Hned po dopečení vrch potřeme olejem, do kterého jsme prelisovali česnek.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář