NejRecept.cz Dezerty Moučníky Rybízový koláček s malinami našich babiček
Rybízový koláček s malinami našich babiček
Recept Rybízový koláček s malinami našich babiček
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Petra H Petra H    ·   5.7.2017

Rybízový koláček s malinami našich babiček

Pokud nemáte ještě čerstvé, klidně můžete použít i mražené. V zahradách už najdeme rybíz, maliny, jahody už pomalu končí, ale pokud jste si uskladnili, tak máte a samozřejmě můžete použít i meruňky či broskve. Základní těsto není kynuté, je s práškem do pečiva, proto je krásně nadýchané a jemné. Autor: Petra

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

200 g
polohrubá mouka
150 g
máslo
150 g
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
6 g
prášek do pečiva
1/2 lžičky
sůl
2 ks
vejce

Dále:

200 g
rybíz
200 g
maliny
1 PL
hladká mouka

Drobenka:

120 g
máslo
150 g
hnědý cukr
100 g
hrubá mouka
50 g
mleté ​​mandle
špetka
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si formu na pečení o velikosti 25 x 25 cm. Dno vyložíme pečícím papírem a troubu vyhřejeme na 180 stupňů.
  2. Připravíme si drobenku. Máslo pokojové teploty utřeme s cukrem, moukou, špetkou soli a mandlovou moučkou. Odložíme do lednice.
  3. Všechny suroviny na těsto zpracujeme do kuličky, kterou rozválíme nebo prsty utlačíme do formy.
  4. Rovnoměrném poklademe ovoce, které jsme obalily v mouce - ale pouze v tom případě, pokud máte ovoce mražené, aby se vám těsto nerozmočilo. Pokud máte čerstvé, mouku nemusíte přidávat.
  5. Na ovoce navrstvíme drobenku a dáme péct. Pečeme cca půl hodinu, ale sledujeme, může to trvat i trochu déle.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář