NejRecept.cz Dezerty Pudingy Domácí pribiňáček s jahodovým pyré
Domácí pribiňáček s jahodovým pyré
Recept Domácí pribiňáček s jahodovým pyré
NejLucka NejLucka    ·   12.6.2017

Domácí pribiňáček s jahodovým pyré

Jahůdky se ještě červenají v zahradě a tak jsme museli něco vymyslet, aby se pojedli. Jako dezert jsem připravila domácí pribináčik s jahodovým pyré. Ty jahody netřeba ani sladit cukrem ani medem, jsou sladké i samy o sobě. Pribináček jsem sladila pouze vanilkovým cukrem a byla to opravdu velká dobrota. Udělala jsem 8 skleniček a už není ani jedna. Každý si dal po 2 :)

Sdílet na Facebooku
Suroviny
250 g
tučného tvarohu ve vaničce
1 kelímek
33% šlehačkové smetany
2 bal.
vanilkové cukry
500 g
čerstvých jahod
dle chuti
moučkového cukru
Postup receptu
Vytisknout
  1. V misce smícháme tvaroh s vanilkovým cukrem.
  2. Šlehačku ušleháme do tuha a přidáme k oslazenému tvarohu.
  3. Omyté a okapané jahody překrájíme a spolu s moučkovým cukrem ponorným mixérem rozmixujeme na pyré. Pár jahod si necháme na ozdobu.
  4. Do sklenic či pohárů vrstvíme na střídačku pyré a pribiňáček. (na dno můžeme dát dětské piškoty).
  5. Dáme vychladit a můžeme podávat.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář