NejRecept.cz Část dne Oběd Halušky se zelím a uzeným
Halušky se zelím a uzeným
Recept Halušky se zelím a uzeným
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   15.5.2017

Halušky se zelím a uzeným

Jednoduché a hlavně rychlé jídlo, které si zamilujete. špecle, noky nebo jako chcete. Někdo je připravuje i ze sladkého zelí, já je dělám z kysaného zelí, s uzeným masem a ještě i s osmaženou cibulkou. Ta tam dodá fantastickou chuť. Toto jídlo bych jedla i celý týden a vůbec by mi to nevadilo. Pokud jste to ještě nedělali určitě vyzkoušejte, nebojte se tohoto cesta. Zvládnete to.

Sdílet na Facebooku
Suroviny
3 ks
vejce
1/2 l
mléka
lžička
soli
dle potřeby
hladká mouka
1 dcl
perlivé vody
máslo
zelí
uzené
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vejce s mlékem a solí rozšleháme a postupně přisypáváme mouku do polotuhého těsta. Pak přidáme vodu.
  2. Poté přes děrovaný cedník (špeclovač) těsto tlačíme do osolené vroucí vody, vaříme 2-3 minuty.
  3. Hotové pak promícháme s opečenou cibulkou, uzeným masem a upraveným kysaným zelím.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáře k receptu
Dagmar Šefrová    ·   16.1.2020   ·   Odpovědět   ·  

Na co je tam 1 dcl perlivé vody? To jsem nepochopila.

NejLucka NejLucka    ·   21.1.2020   ·   Odpovědět   ·  

voda patří do těsta :)

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář