NejRecept.cz Maso Hovězí maso Hovězí kostky na divoko
Hovězí kostky na divoko
Recept Hovězí kostky na divoko
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   1.5.2017

Hovězí kostky na divoko

Nedávno jsem viděla v televizi pořad, kde si povídali o hovězím mase. Říkali, že konzum hovězího masa v posledním období poklesl, proto jsem se rozhodla podpořit statistiku a uvařila jsem hovězí kostky nadivoko. Já k této statistice přispívám dost často, mám ráda červené maso na různé způsoby. Nezapomeňte, že nejlepší je použít čerstvé maso, nejlépe z domácího chovu, ale vím, že dnes je takové maso finančně náročné, proto raději sáhneme i po mase z velkoobchodu. Stále dívejte datum spotřeby a maso před použitím dobře umyjte pod teplou tekoucí vodou. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Sdílet na Facebooku
Suroviny
500 g
hověího zadního masa (kýta, plec...)
1 ks
cibule
kousek
petržele
kousek
celeru
1 ks
mrkev
50 g
špeku
1 lžíce
rajského protlaku
2 lžičky
cukru
1 lžíce
sádla
2 ks
bobkové listy
2 kuličky
jalovce
4 kuličky
nového koření
dle chuti
černý a bílý pepř (celý)
1/2 lžičky
tymiánu
1 lžička
oregána
dle chuti
sůl
dle potřeby
hovězí vývar
2 lžičky
citronové šťávy
200 ml
30% smetany ke šlehání
1 lžíce
hladké mouky
Postup receptu
Vytisknout
  1. V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky pokrájený špek a vyškvaříme. Přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a osmahneme do tmava.
  2. Maso překrájíme na větší kostky, osolíme a 10 minut restujeme za stálého míchání. Přidáme všechno koření, které jsme podrtili v hmoždíři. Přidáme rajský protlak, cukr a opět cca 5 minut restujeme.
  3. Podlejeme vývarem a dusíme do měkka. V průběhu dušení podle potřeby doléváme vývar.
  4. Měkké maso vyjmeme a šťávu se zeleninou a špekem rozmixujeme.
  5. Ve šlehačce rozmícháme mouku a přidáme do pomixované šťávy. Přidáme citronovou šťávu a dochutíme solí, event. cukrem. Poté omáčku ještě propasírujeme přes jemné sítko.
  6. Vložíme zpět maso a prohřejeme.
  7. Podáváme s kynutým nebo bramborovým knedlíkem.

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář