NejRecept.cz Grilování a BBQ Grilované maso Vepřové řízky zapékané v marinádě
Vepřové řízky zapékané v marinádě
Recept Vepřové řízky zapékané v marinádě
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   10.4.2017

Vepřové řízky zapékané v marinádě

Tak včerejší oběd byl tak dobrý, že jsem si recept musela přepsat i do mého sešitu, abych postupovala na podruhé přesně stejně jako teď. Nikdy jsem nemyslela, že vepřové řízky, které jsou již klasicky vysmažené zalijeme marinádou a pak ještě zapečeme v troubě. Nejdříve jsem si myslela, že to bude rozmočené a nebude to vůbec chutné a teď, když píšu tento recept, už nezůstal ani jeden kousek a mně tečou sliny :)))). Autor: Mineralka

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Řízky:

vepřové kotlety na plátky
sůl, pepř
strouhanka
vejce
olej na usmažení

Marináda:

2 PL
hořčice
1 PL
kečup
3 PL
olej
1 lžičku
vegeta
horká voda
máslo na vymazání plechu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso osolíme, opepříme, obalíme ve strouhance a zaklepeme strouhanku pomocí kuchařské paličky. Takové řízky obalíme ve vajíčku, které jsme trochu osolili a osmažíme na oleji v pánvi.
  2. Vypražené řízky ukládáme na hluboký plech, který jsme vymastili máslem.
  3. Připravíme si marinádu z uvedených surovin na marinádu, zředíme ji horkou vodou a zalijeme maso.
  4. Plech přikryjeme alobalem (prvních 30 min.) a později odkryjeme a necháme řízky zapéct. Pečeme na 190 stupních.
  5. Podáváme například ze bramborami.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář