NejRecept.cz Dezerty Krémy a polevy Skvělý tip na tvarohový krém do všech sladkých dobrot
Skvělý tip na tvarohový krém do všech sladkých dobrot
Recept Skvělý tip na tvarohový krém do všech sladkých dobrot
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   7.3.2017

Skvělý tip na tvarohový krém do všech sladkých dobrot

Už nevíte jakým krémem byste naplnili koláček nebo dort? Nemáte chuť na těžký máslový krém, kterým se tradičně plní všechny sladké dobroty? Připravili jsme si pro vás skvělý recept na tvarohový krém, který se hodí do různých koláčů nebo na plnění dortu. I do tohoto krému se přidává máslo, ale v podstatně menším množství než do klasického pudinkového krému. Odlehčíme to salkem, které dokonale ochutí a osladí a zároveň s tvarohem dodá krému hlavně nadýchanost.

Sdílet na Facebooku
Suroviny
320 g
jemný tvaroh
175 g
máslo
90 g
moučkový cukr
65 g
kondenzované mléko
1 bal.
vanilkový cukr
1 PL
koňak nebo vaječný likér
Postup receptu
Vytisknout
  1. Máslo nechte při pokojové teplotě stát minimálně 2 hodiny, aby jste ho neměli příliš tvrdé.
  2. Když má máslo pokojovou teplotu, přidáme moučkový cukr a vanilkový cukr a mixérem rozmixujeme do pěny.
  3. Do takto vyšlehané pěny postupně tenkým proudem přidáváme salko (za stálého šlehání). Na závěr přidáme likér nebo koňak (podle toho co vám chutná) a ještě jednou krátce mixujeme.
  4. Tvaroh metličkou vymícháme, aby nebyl tuhý a postupně ho přidáváme do máslového základu.
  5. Krém je jemný, nadýchaný a naplnit můžeme různé zákusky.

Zdroj: Vk

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář