NejRecept.cz Dezerty Moučníky Rajčatové sladké řezy /fotorecept/
Rajčatové sladké řezy /fotorecept/
Rajčatové sladké řezy /fotorecept/
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Izabella929@azet.sk Izabella929@azet.sk    ·   6.3.2017

Rajčatové sladké řezy /fotorecept/

Koláč je velmi chutný a vůbec není cítit rajčatovou šťávu. Šťáva vlastně slouží k barvení těsta. Takže se nemusíte bát, že řezy vám nebudou chutnat, protože to těsto je netradiční. Mě právě zaujalo to, že zabarvujeme těsto rajčatami a ne umělým barvivem, které sice také používám v kuchyni ale ne až tak často. Nechte se inspirovat, uložte si recept a pusťte se do přípravy. Autor: Izabela

Suroviny

Těsto:

600 g
hladká mouka speciál
15 PL
olej
15 PL
rajčatová šťáva
15 PL
moučkový cukr
1 bal.
prášek do pečiva
1 ks
vejce

Krém:

7,5 dcl
mléko
8 PL
dětská krupice
2 ks
vanilkový cukr bio
250 g
máslo
150 g
moučkový cukr
2 PL
koňak nebo rum

Kromě toho:

350 ml.
rajčatový povidla domácí

Čokoládová poleva:

150 g
hořká čokoláda
1 PL
máslo
1 PL
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mouku jsem preosiala na pracovní desku. Přidala jsem prášek do pečiva, udělala jsem uprostřed důlek a přidala jsem olej, rajčatovou šťávu a vejce. Těsto jsem dobře zpracovala. Rozvážila jsem ho na 5 stejných částí. S těstem se dobře pracuje, snadno se dá vyválet na papíře na pečení. Všechny vyválené pláty jsem ukládala na sebe a popichala vidličkou. Postupně jsem je ukládala na plech a pekla na 180 st. 7 min. třeba dávat pozor, aby se nepropeklo, protože nebudou mít schopnost obsorvovať do sebe krém.
  2. Do mléka jsem přidala dětskou krupici, vanilkový cukr a vše jsem smísila. Přidala jsem k mléku, které mi již bylo teplé na sporáku. Uvařila jsem horkou kaši, kterou jsem nechala rychle vychladit ve studené vodě. Máslo s cukrem jsem utřené do pěny, přidala jsem koňak a v malých dávkách jsem zašľahala do něj vychladlou krupicovou kaši. Hotový krém jsem rozdělila na 3 stejné části a uložila do lednice.
  3. Sestavila jsem koláč. Na spodek jsem uložila první plát těsta. Natřela jsem povidla a natřela jsem ho první částí krému. Položila jsem druhý plát těsta, natřela jsem povidla. Na povidla jsem uložila mozaiku z polámaného pátého dílu korpusu. Korpus jsem polámala na malé kusy, přidala jsem polovinu krému a smíchala.
  4. Zbytek krému jsem naložila na mozaiku. Položila jsem třetí plát těsta, natřela jsem ho horkou marmeládou a třetí částí krému. Položila jsem vrchní plát těsta. Koláč jsem zatížila 5 kg mouky a uložila na noc do lednice. Ráno jsem koláč polila čokoládovou polevou. Krájela jsem horkým nožom. Koláč je velmi chutný a vůbec není cítit rajčatovou šťávu. Šťáva vlastně slouží k barvení těsta. Přeji vám dobrou chuť.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář