NejRecept.cz Část dne Oběd Koláč z kynutého těsta s masovou nádivkou
Koláč z kynutého těsta s masovou nádivkou
Recept Koláč z kynutého těsta s masovou nádivkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
adkas adkas    ·   18.2.2017

Koláč z kynutého těsta s masovou nádivkou

Před pár dny jsem viděla tento koláč někde na internetu, volal se pokud si dobře pamatuji koláč chrizantéma a velmi mě zaujal, proto jsem se rozhodla vyzkoušet ho. Koláč je sice časově náročnější, ale pokud máte čas, proč nevyzkoušet něco nového. S těstem se pracovalo skvěle. Je pružné, elastické. Po upečení je koláč nádherně měkký a je velmi chutný. Zasytí i na celé odpoledne. Autor: Adkas

Suroviny

Těsto:

500 g
polohrubá mouka
1 lžičku
sůl
125 ml
mléka
1 PL
kr. cukr
1 bal.
sušené droždí
125 ml
kefír
1 ks
vejce
8 PL
olej

Náplň:

400 g
mleté ​​maso
80 ml
masový vývar
1 ks
cibule
2 stroužky
česnek
50-70 g
tvrdý sýr
podle chuti
sůl a pepř

Na potření:

1 ks
žloutek
1 PL
mléko
Postup receptu
Vytisknout
  1. Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek. Mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl, kefír, kvásek, vejce, olej a vypracujeme hladké, elastické těsto. Přikryjeme a necháme kynout cca 1 hodinu. Zatímco těsto kyne, připravíme nádivku.
  2. Nádivku připravíme smícháním všech surovin /kromě sýru/.
  3. Z vykynutého těsta odebereme jednu třetinu. Zbytek těsta přikryjeme malou miskou, aby nevyschlo. Rozválíme na tloušťku 2-3 mm a kulatou formičkou o průměru 7,5 cm vykrájíme kolečka.
  4. Připravíme formu o průměru 28 cm. Dno vyložíme pečícím papírem.
  5. Na každé kolečko lžičkou navrstvíme masovou nádivku, sýr a můžeme skládat. Nejdříve na polovinu a pak ještě jednou. Konce přitlačíme spolu a ukládáme vedle sebe na dno formy. Do středu uděláme růžičku - kolečka překrojíme na polovinu, uložíme je na sebe tak, aby se kraje překrývaly a stočíme do ruličky.
  6. Když máme celou formu vyloženou těstem, prkryjeme ji a necháme kynout půl hodinu. Před pečením potřeme rozšlehaným žloutkem, do kterého jsme přidali mléko.
  7. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 20 minut, pak teplotu stáhneme na 170 stupňů a dopečeme cca 15-20 minut. Po 20 minutách můžete na vrch koláče položit papír na pečení, aby se koláč velmi nepřipálil. Horký ho ještě potřeme máslem a necháme vychladnout pod utěrkou. Dobrou chuť :)

Můj blog: Adkas-tastyfood

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář