NejRecept.cz Dezerty Bublaniny Tvarohovo ovocná bublanina
Tvarohovo ovocná bublanina
Recept Tvarohovo ovocná bublanina
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
adkas adkas    ·   22.1.2017

Tvarohovo ovocná bublanina

Není sice ovocná sezóna, ale jde to připravit i z mraženého nebo zavařeného. Stačí ho rozmrazit, okapat a šup ovoce na těsto a do trouby. Jednoduchý recept, který zvládne připravit i začátečnice v pečení. Netřeba se bát receptů, je třeba je zkoušet. Já jsem také zkoušela, něco jsem si upravila podle sebe. Pekla jsem tento koláč i s višněmi a musím říct, že varianta s višněmi mi chutnala mnohem víc, ale ani tato kombinace není vůbec špatná. Autor: Adkas

Sdílet na Facebooku
Suroviny
350 g
polohrubá mouka
150 g
kr. cukr
250 g
tvaroh (hrudkovitý)
5 ks
vejce
2 lžičky
prášku do pečiva
200 ml
olej
50-100 ml
mléko
špetka
sůl
1 lžičku
vanilková esence
2 lžičky
mandlová esence
ovoce podle chuti
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu.
  2. Postupně přidáváme kr. cukr a vyšleháme tuhý lesklý sníh. Přidáme žloutky, vyšleháme, přidáme olej, mléko, vanilkovou a mandlovou esenci a vše spolu pořádně mixérem vyšleháme.
  3. Nakonec už jen vařečkou přimícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, tvaroh a těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
  4. Posypeme ovocem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 35 minut.
  5. Před podáváním můžete ještě vrch posypat moučkovým cukrem.

Můj blog: Adkas-tastyfood

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář