NejRecept.cz Část dne Oběd Meteník - slovenská pizza s kysaným zelím a slaninou
Meteník - slovenská pizza s kysaným zelím a slaninou
Recept Meteník - slovenská pizza s kysaným zelím a slaninou
sulong sulong    ·   14.1.2017

Meteník - slovenská pizza s kysaným zelím a slaninou

Vynikajíci placka s kysaným zelím a česnekovou příchutí. Někde na Slovensku velmi dávno, když jsme byli na výletě, jsme jedli toto skvělé jídlo. Už si přesně nepamatuji kde, ale dobře, že jsem si vypýtala recept, který jsem hned doma zkoušela připravovat a dělávám ho dodnes. Je to taková obdoba pizzy, ale mnohem lepší. Alespoň nám doma to chutná víc než pizza. A ta křupavá slaninka na vrchu je topka.

Suroviny

Těsto:

300 g
kysané zelí
300 g
polohrubá mouka
300 ml
mléko
1 ks
vajíčko
1 ks
droždí
sůl
kmín
slaninka

Pasta:

3-4 stroužky
česneku
4 PL
olej
1 PL
voda
1 ČL
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Zelí nakrájet na menší kousky.
  2. V mléce rozmíchat droždí, přidat mouku, vejce, sůl, zakysanou zelí, kmín, vše spolu smíchat.
  3. Vylít na vymazaný plech a na to podávat slaninu na kostičky.
  4. Dáme péct na 230stupňov a asi 15 minut
  5. Protlačíme česnek do mističky k tomu přidáme olej, vodu a sůl, vše spolu smíchat.
  6. Když je upečený ještě teplý potřeme česnekovou pastou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář