NejRecept.cz Pomazánky Tzatziky Tzatziky jako příloha nebo chutná večeře
Tzatziky jako příloha nebo chutná večeře
Recept Tzatziky jako příloha nebo chutná večeře
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   3.1.2017

Tzatziky jako příloha nebo chutná večeře

Někdy tento salát připravuji na večeři, k tomu kousek čerstvého křupavého chleba (ten někdy také zvyknu péct doma z tradičního kvásku) a je to taková delikatesa, že mi nic jiného k tomu salátu nechybí. Někdy však šalátik podávám jako přílohu k hlavnímu jídlu, hlavně ke kuřecímu masu. Nezapomeňte, že do pravého tzatziky salátu nepatří nízkotučný jogurt, ale pravý hustý řecký jogurt. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
500 g
hustého bílého jogurtu (ideálně řeckého typu)
2 ks
velké salátové okurky
2 stroužky
česneku
1 lžíce
citronové šťávy
2 lžičky
octa
3 lžíce
olivového oleje
1/2 lžičky
bílého pepře
pár snítek
čerstvého kopru
dle potřeby a chuti
sůl
1 lžička
koření na tzatziky (ideálně originál z Řecka)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Okurky oloupeme, zbavíme jader, trochu osolíme a necháme cca 20 min. „vypotit“. Přebytečnou vodu slijeme a ještě okurky vymačkáme.
  2. Do jogurtu dáme olej, rozmačkaný česnek, nasekaný kopr, všechno koření a promícháme. Poté přidáme do okurek a podle potřeby dochutíme.
  3. Dáme vychladit a podáváme ke grilovanému nebo pečenému masu.

Můj blog: Vaření s Tomem

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář