NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Vanilkové rohlíčky Vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky
Recept Vanilkové rohlíčky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   6.12.2016

Vanilkové rohlíčky

Když se řekne vánoční cukroví, jako první se mi vybaví vanilkové rohlíčky. Nemůžu si pomoct, ale bez nich si Vánoce ani neumím představit. Receptů na ty "zaručeně nejlepší" rohlíčky je samozřejmě velká spousta a těžko soudit, který z nich je lepší. Já se dnes s Vámi podělím o náš rodinný recept. Autor: Míša

Sdílet na Facebooku
Suroviny
Na asi 80-90 ks:
210 g
másla
70 g
moučkového cukru
280 g
hladké mouky
100 g
mletých neloupaných mandlí (nebo zkuste mleté burské oříšky)
1 lžíce
vanilkového cukru nebo špetka mleté vanilky
2 lžíce
rumu

Na obalení

moučkový cukr smíchaný se špetkou mleté vanilky nebo vanilkovým cukrem
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ze všech surovin vypracujte hladké a nelepivé těsto, zabalte do folie a dejte alespoň na hodinu odležet do lednice (klidně i přes noc). 
  2. Troubu rozehřejte na 180 stupňů, 2-3 plechy vyložte pečícím papírem. Připravte si do misky moučkový cukr s vanilkou na obalení.
  3. Z těsta tvarujte malé rohlíčky, které klaďte na plech. Tvar i velikost záleží jen na Vás. Pokud chcete mít rohlíčky stejně veliké, kousky těsta si můžete odvažovat. Nebo si těsto rozdělte na několik menších částí a z každé udělejte stejný počet rohlíčků.
  4. Dejte péct do vyhřáté trouby na cca 10 minut, až lehce zrůžoví.
  5. Rohlíčky nechte chvilku vychladnout, vlažné (ne horké) pak obalte v moučkovém cukru. Až zcela vychladnou, dejte do uzavřené krabice a nechte rozležet.

Zdroj: Vikendovepeceni

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář