NejRecept.cz Přílohy Knedlíky Kynuté knedlíky Kynuté jahodové knedlíky
Kynuté jahodové knedlíky
Recept Kynuté jahodové knedlíky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
enkar    ·   5.12.2016

Kynuté jahodové knedlíky

Jednoduché a hlavně chutné sladké hlavní jídlo. Knedlíky neplním pouze švestkami. Pokud jsou jahody, naplním jahodami, pokud jsou hrušky, naplním hruškami a dokonce jsem plnila už i borůvkami. S perníkem jsou fantastické. Autor: Enkar

Suroviny
500 g
polohrubá mouka
1 ks
vejce
1/4 l
mléka
1 kostka
droždí
špetka
soli
10 g
cukru

náplň

500 g
jahod
na polití
máslo
na posypání
ml.cukr a strouhaný perník
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do vlažného mléka dáme kvasnice s trochou cukru a necháme vzejít kvásek.
  2. Do mísy dáme mouku se špetkou soli, přidáme vejce a vzešlý kvásek. Vymícháme těsto a necháme hodinu na teplém místě vykynout.
  3. Po vykynutí vykrajujeme z těsta kousky do kterých balíme omyté jahody.
  4. Knedlíky dáme vařit do vroucí vody asi 10 minut. Po uvaření pocukrujeme mletým cukrem, posypeme strouhaným perníkem a polejeme rozpuštěným máslem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář