NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Marcipánové bonbóny z brambor
Marcipánové bonbóny z brambor
Recept Marcipánové bonbóny z brambor
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
adkas adkas    ·   1.12.2016

Marcipánové bonbóny z brambor

Starý recept jak drak :) Nebojte se, chutná to opravdu skvěle. Já jsem se ze začátku bála, jak může něco tak dobré vzniknout z brambory, ale přece. Je to sice kalorická bomba - přece tolik cukru, skoro jsem zkolabovala když jsem ho přidávala. V originálním receptu bylo psáno, přidáváme tolik cukru, kolik vsaje brambora, tak na začátku jsem začínala s dávkou 300 g, pak jsem přidala dalších 300 g a nakonec jsem skončila při 800 g. Autor: Adkas

Sdílet na Facebooku
Suroviny
200 g
vařené brambory
cca 800 g
moučkový cukr
1 lžička
mandlové aroma
kakao na obalování
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka a necháme je vychladnout. Vychladlé očistíme a nastrouháme na struhadle na mrkev.
  2. Postupně přidáváme prosátý moučkový cukr, přidáme i aroma a zpracováváme kompaktní hmotu, kterou odložíme na půl hodinu do chladničky, aby masa trochu ztvrdla.
  3. Malou lžičkou odebíráme z hmoty, tvarujeme kuličky, které obalíme v kakau.
  4. Skladujeme v chladničce. Chutí mi připomínají fondánové salonky z dětství.

Můj blog: Adkas

Komentáře k receptu
hekute    ·   30.8.2020   ·   Odpovědět   ·  

Tak tohle teda opravdu neznám...znám moučník - brambora- ale ten se dělal ze dvou plátků piškotového těsta - uvnitř byl tuhý pařížský krém, zmačkalo se to do tvaru koule asi 5- 6 cm v průměru , následně obalilo v tenkém plátu marcipánu - a pak v kakau

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář