NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Křehká kokosová roláda s mascarpone krémem
Křehká kokosová roláda s mascarpone krémem
Recept Křehká kokosová roláda s mascarpone krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   25.11.2016

Křehká kokosová roláda s mascarpone krémem

Velmi jemná, lehká roláda. Pro milovníky kokosu to je nebíčko v tlamičce. Jeden kousek vám nebude stačit a ani si si nevšimnete a sníte i poslední kousek. Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

350 g
bílky
150 g
moučkový cukr
špetka
sůl
180 g
polohrubá mouka
6 g
prášek do pečiva

Krém:

500 g
mascarpone
120 g
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
100 g
kokos
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si plech o rozměru 32 x 34 cm, dno vyložíme papírem, troubu předehřejte na 180 stupňů a můžeme se pustit do přípravy.
  2. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhé pěny, postupně přidáváme moučkový cukr a šleháme, dokud nedostaneme tuhý, lesklý sníh. Vařečkou přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a takto připravené těsto navrstvíme na plech.
  3. Rovnoměrně rozetřeme a pečeme cca 15 minut.
  4. Upečené těsto vyndáme z trouby, ihned stáhneme pečící papír a srolujeme spolu s vlhkou utěrkou do rolády.
  5. Mascarpone utřeme s cukrem, přidáme kokos a krém je hotový. Naplníme vychladlé těsto, srolujeme a vrch ozdobíme podle vlastní fantazie.
Komentáře k receptu
appu    ·   18.10.2021   ·   Odpovědět   ·  

350 g bílky ????!?!?!?!?!?!?!?

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář