NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Linecké cukroví Linecké pečivo s mákem
Linecké pečivo s mákem
Recept Linecké pečivo s mákem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Janaha    ·   14.11.2016

Linecké pečivo s mákem

Křehké linecké pečivo s mákem a bramborovým škrobem. Manželovy a mého tatínka oblíbené koláčky. Do džemu, kterým plním pečivo zvyknu přidat trochu rumu. Pečivo dříve změkne a je i voňavější. Autor: Janaha

Sdílet na Facebooku
Suroviny
300 g
hladká mouka
100 g
moučkový cukr
70 g
mletý mák
70 g
bramborový škrob
200 g
máslo
1 ks
žloutek
špetka
soli
džem na plnění
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny suroviny smícháme rukama v misce (máslo i vejce dávám studené z lednice). Toto těsto se trochu hůře spracovává, je třeba trpělivě mísit, dokud se nespojí dohromady.
  2. Pak těsto přeložíme na pomoučený vál, vytváruji bochník a dám do lednice na chvilku zchladit.
  3. Pak vytáhnu ochlazené těsto a na pomoučeném vále ho opatrně rozválíme na 3 - 4 mm, vykrajovat formičkami a ukládáme na plech vyložený papírem na pečení.
  4. Na plech dávám vždy stejné tvary, aby se mi pekly rovnoměrně. Peču na 180 ° asi 8 - 10 minut podle velikosti tak, aby zůstaly pěkné bledé, pouze odspodu mají být upečené do světlehnědá (řiďte se svou troubou - každá trouba peče jinak).
  5. Necháme vychladnout na rovné ploše a slepujeme silnější vrstvou džemu.
  6. Naplněné necháme do druhého dne na rovné podložce ztuhnout, až potom dám do krabic a uložíme na chladné místo. Naplněné pečivo potřebuje 1 - 2 dny na změknutí.

Můj blog: Recepty z mojej kuchyne

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář