NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Kynutý koláč bez kynutí s jablky
Kynutý koláč bez kynutí s jablky
Recept Kynutý koláč bez kynutí s jablky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   27.9.2016

Kynutý koláč bez kynutí s jablky

Kynuté těsto i když není třeba čekat za vykynutím. Bez čekání, bez zdlouhavé přípravy máte chutný koláč našich babiček na stole. A nyní je i sezóna jablek, tak se určitě vyplatí něco jablečné napéct. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny

Na těsto:

500 g
hladké mouky
50 g
másla
50 g
sádla
2 lžíce
oleje
250 ml
mléka
1 lžika
soli
80 g
moučkového cukru
1 bal.
vanilkový cukr
2 ks
žloutky
42 g
droždí

Na náplň:

1000 g
jablek
2 lžičky
skořice
1 bal.
vanilkový cukr
šťáva z 1 citronu
100 g
rozinek (den dopředu naložených v rumu)
hrst nahrubo nasekaných jader vlašských ořechů

Na drobenku:

80 g
polohrubé mouky
80 g
moučkového cukru
1 bal.
vanilkový cukr
80 g
másla
Postup receptu
Vytisknout
  1. Suroviny jsou uvedeny na 2 větší plechy.
  2. Napřed si nachystáme jablkovou náplň: Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Ihned zakápneme citronovou šťávou, přidáme rozinky, cukr, skořici a ořechy.Promícháme.
  3. Teď drobenku:
    Všechny ingredience na ni promneme v prstech.
  4. Plechy si zlehka vymažeme tukem (sádlo, máslo Hera...) nebo vysteleme pečícím papírem.
  5. A teď těsto:
    Mouku prosijeme do mísy, přidáme zbývající ingredience a vypracujeme polotuhé hladké těsto. To spravedlivě rozdělíme na dva díly, které za pomocí stěrky nebo navlhčených rukou rozetřeme do plechů.
  6. Poklademe jablečnou náplní a posypeme drobenkou.
  7. V troubě na 180 st. pečeme do zrůžovění okrajů cca 15 až 20 minut.
  8. Samozřejmě lze použít jakékoliv jiné ovoce nebo také tvarohovou nebo makovou či jinou náplň.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář