NejRecept.cz Podle ovoce Jahody Křupaví jahodoví šneci
Křupaví jahodoví šneci
Recept Křupaví jahodoví šneci
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   21.9.2016

Křupaví jahodoví šneci

Křupavé sušenky ve tvaru šneka. Ovocná nádivka je chutná a osvěžující. Cukru můžete přidat kolik chcete, já přidávám ještě citrónovou šťávu.

Suroviny

Těsto:

250 g
hladká mouka
100 g
moučkový cukr
120 g
máslo
1 ks
vejce
špetka
sůl
6 g
prášek do pečiva

Náplň:

250 g
jahody
2 PL
kr. cukr
1 bal.
vanilkový cukr
12 g
kukuřičný škrob
Postup receptu
Vytisknout
  1. Z této dávky vám vyjde cca 18-20 kusů, záleží však na velikosti jednotlivých kousků.
  2. Ze surovin na těsto zpracujeme kuličku, kterou necháme v chladničce odstát minimálně půl hodinu.
  3. Jahody nakrájíme na menší kousky, dáme do hrnce. Přidáme cukr, vanilku a škrob a na mírném ohni vaříme do zhoustnutí. Hustou hmotu necháme vychladnout.
  4. Těsto vyjmeme z lednice, rozválíme na pomoučené pracovní desce, potřeme jahodovou dření a srolujeme.
  5. Nakrájíme ostrým nožem na cca 2 cm kousky, které poklademe na papírem vyložený plech a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 20 minut.
  6. Před podáváním vrch posypte moučkovým cukrem.

Zdroj: Citromhab

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář