NejRecept.cz Zavařeniny Rajčata Nakladaná a sušená rajčata Italská rajčatová omáčka
Italská rajčatová omáčka
Recept Italská rajčatová omáčka
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   29.8.2016

Italská rajčatová omáčka

Rajčat je nyní plno v zahradě, tak šup připravit pravou italskou salsu, abyste ji v zimě nemuseli kupovat. Jako základ rajčatové omáčky k masu nebo jako základ na pizzu.

Suroviny
3 kg
zralá rajčata
500 g
cibule
10 stroužků
česnek
1 PL
sůl
2-3 PL
kr. cukr
100 ml
rostlinný olej
sůl, pepř
oregano
celer, petrželka, bazalka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Rajčata omyjeme, odstraníme slupku a to tím způsobem, že rajčata jemně nakrojíme a ponoříme na pár minut do horké vody. Vyjmeme je z horké vody a ihned ponoříme do studené. Takto slupku pěkně stáhnete.
  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji osmažíme dozlatova. Přidáme nakrájená rajčata a vaříme na mírném ohni, dokud se rajčata nerozvaří.
  3. Když máme rajčata rozvařená, přidáme sůl, cukr, pepř, oregano, petrželku, bazalku a celer. Vše důkladně promícháme a krátce ještě povaříme.
  4. Na závěr přidáme ještě 100 ml oleje, promícháme a můžeme plnit do zavařovacích sklenic. Ještě horké pořádně uzavřeme, tehdy víčko chytí a necháme pořádně vychladnout.

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář