NejRecept.cz Část dne Oběd Květák v sýrovo-pivním těstíčku
Květák v sýrovo-pivním těstíčku
Recept Květák v sýrovo-pivním těstíčku
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   25.1.2015

Květák v sýrovo-pivním těstíčku

Velmi oblíbená varianta smaženého květáku. Je mnohem rychlejší, než trojobal - mouka, vejce, strouhanka a také velmi chutný. Mňam!

Suroviny

SUROVINY NA 4 PORCE:

1 ks
květák
1/2 ks
citron - citronová šťáva
100 g
strouhaný eidam
1 stroužek
česnek
1 lžička
hořčice
100 ml
pivo
2 ks
vejce
1/2 lžičky
kari koření
2 lžičky
koření na americké brambory
100 g
polohrubá mouka
1 lžíce
máslo
sůl
olej na smažení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Očištěný a nakrájený květák dáme vařit do osolené vody. Uvařený vyjmeme a necháme dobře okapat. Pokapeme ho citronovou šťávou. Mezitím si připravíme těstíčko.
  2. Těstíčko: V misce smícháme mouku, najemno nastrouhaný sýr (na struhadle na mrkev), kari koření, koření na americké brambory, prolisovaný česnek, sůl, přimícháme žloutky, rozpuštěné máslo, pivo a nakonec tuhý sníh vyšlehaný z bílků. Růžičky květáku postupně namáčíme v těstíčku a v horkém tuku smažíme dozlatova. 

* Tip: Květák podáváme politý tatarskou omáčkou. Takovýmto způsobem se dá obalovat nejen květák, ale i brokolice, žampiony nebo tofu nakrájené na plátky.

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Diabambulka

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář