NejRecept.cz Dezerty Cheesecake Cheesecake z vaječného likéru
Cheesecake z vaječného likéru
Recept Cheesecake z vaječného likéru
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   14.8.2016

Cheesecake z vaječného likéru

Sušenkový základ a krém jen ze 4 surovin. Je fantastický, snědla bych ho i bez sušenkového základu, jen tak lžící přímo z misky, samozřejmě po upečení, protože tam jde syrové vajíčko. Autor: Lacusin

Suroviny

Korpus:

1 balení
karamelových sušenek Lotus
50 g
másla

Náplň:

400 g
smetanového sýru (Palouček z Lidlu)
3/4 hrnku
vaječného koňaku
1 menší hrnek
cukru
1 ks
vejce
Postup receptu
Vytisknout
  1. Sušenky rozdrtíme (např. válečkem na maso) a promícháme s rozpuštěným máslem.
  2. Dno formy vyložíme pečícím papírem a navrstvíme sušenkovou hmotu na dno i do okrajů.
  3. Suroviny na krém smícháme důkladně dohromady a vlijeme na korpus.
  4. Připravíme si ještě jednu větší formu, do ní nalijeme cca 3 cm vody, vložíme formu s cheesecakem a dáme péct na cca 50 minut (až se zpevní střed).
  5. Poté necháme vychladnout a vložíme alespoň na 4 hodiny do lednice.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář