NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohový koláč Strakatý tvarohový koláč s broskvemi
Strakatý tvarohový koláč s broskvemi
Recept Strakatý tvarohový koláč s broskvemi
NejLucka NejLucka    ·   3.8.2016

Strakatý tvarohový koláč s broskvemi

Zajímavý, výborný a jednoduchý koláček, vhodný na neděli ke kafíčku. Hrnkové koláče miluji. Netřeba váhu a koláček se určitě podaří. Autor: Blažka

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

2 hrnky
polohrubá mouka / hrnek 250 ml /
1 hrnek
krystalový cukr
1 balíček
prášek do pečiva
1/2 hrnku
rostlinný olej
2 ks
vejce
1 hrnek
mléko
2 PL
mléko (přidat do druhé části těsta)
2 PL
kakao

Tvarovhová nádivka:

500 g
jemný tvaroh
2 ks
vejce
1 balíček
vanilkový cukr
4 PL
krystalový cukr
250 ml
mléka
1 balíček
vanilkový pudink v prášku

Dále budeme potřebovat:

broskve, meruňky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Těsto:
    Vejce vyšleháme s cukrem, přilijeme olej, mléko, přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Rozdělíme přibližně na dvě části. Do jedné přidáme mléko a kakao.
  2. Na vymazaný a moukou vysypaný plech 30x40 cm rozetřeme bledé těsto, na něj polovinu cik-cak kakaového těsta, na drobno nakrájené broskve nebo meruňky, tvarohovou náplní zalijeme ovoce a zbytek kakaového těsta nalijeme lžící cik-cak do tvarohového těsta.
  3. Stěrkou po délce plechu vedeme čáry, tím se vytvoří zajímavý, nepravidelný ozdobný vzor. Já jsem šla stěrkou až dospodu.
  4. Koláč pečeme při teplotě 180-200 ° C 40 minut, nebo podle potřeby. Údaje jsou pouze orientační. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

    Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
    kuchařky - Blažena Sadovská

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář