NejRecept.cz Maso Vepřové maso Vepřová líčka na česneku
Vepřová líčka na česneku
Recept Vepřová líčka na česneku
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
remcula remcula    ·   23.6.2016

Vepřová líčka na česneku

Vepřová líčka na česneku se zeleninou. Autor: remcula

Suroviny
400 g
vepřová líčka
2 kusy
cibule
2 lžíce
olej
1 lžička
másla
8 stroužků
česnek
podle chuti
sůl, pepř
podle toho, kolik sníme zelenina - pórek, mrkev, celer, petržel
Postup receptu
Vytisknout
  1. Na oleji orestujeme cibuli do světlehněda. Přidáme maso a orestujeme je ze všech stran, cibule ještě malinko zhnědne. Podlijeme asi 2 dcl vody a dusíme - (tlakový hrnec cca 20 min).
  2. Pak vyjmeme maso, přidáme nadrobno nasekaný česnek a jen tak 2-3 minuty povaříme. Celý základ rozmixujeme tyčovým mixérem, šťávu dochutíme a můžeme, ale nemusíme přidat malou 1lžičku másla.
  3. Zeleninu, kterou máme rádi-uvedla jsem tu, kterou jsem použila já, ale může být i brokolice, květák a pod.. nakrájíme na větší kusy a dáme na pařáček. Malinko ji osolíme a vaříme cca 20 minut, aby nebyla rozvařená a byla akorát na skus. Podáváme s udušeným masem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář