NejRecept.cz Přílohy Brambory Bramboráky Bramborové placky plněné kuřecím soté
Bramborové placky plněné kuřecím soté
Recept Bramborové placky plněné kuřecím soté
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   18.1.2015

Bramborové placky plněné kuřecím soté

Bramborové placky jsou chutné i samy o sobě. Stačí k ním mléko a jsou fantastické. Ale jak nádivku můžeme použít také kuřecí maso nebo zeleninu.

60 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny

Budeme potřebovat:

1 kg
brambory
2 ks
vejce
100 g
hladká mouka
4 stroužky
česnek
1/2 lžičky
pepř
1 lžička
majoránka
1/2 lžíce
sůl

Soté:

500 g
kuřecí prsa
1 ks
cibule
1 lžička
sůl
1 lžička
vegeta
1 lžička
sojová omáčka
1 lžíce
plnotučná hořčice
1 lžíce
kečup
3 lžíce
rajčatová šťáva
1 konzerva
sterilované žampiony
1/2 lžička
pepř
100 g
tvrdý sýr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Placky: Brambory si najemno nastrouháme, přidáme sůl (podle chuti), vajíčka, mouku, prolisovaný česnek, pepř, majoránku a na pánvi, kterou jsme potřeli olejem, uděláme klasickým způsobem placky, které odložíme na teplé místo.
  2. Soté: kuřecí prsa, si nakrájíme na nudličky, cibuli osmahneme, přidáme maso, osolíme a podusíme. Dále přidáme scezené žampiony, pepř, vegetu, sójovou omáčku, hořčici, kečup, rajčatovou šťávu. Pokud chceme pikantní soté přidáme nakrájenou feferonku.
  3. Připravené bramboráky naplníme masem, ozdobíme nastrouhaným sýrem a podáváme. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Blažena Sadovská

Komentáře k receptu
mijo@seznam.cz    ·   4.12.2020   ·   Odpovědět   ·  

Nechápu ty bramborové placky, když jde o bramborák :(

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář