NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Fantastická sametová roláda
Fantastická sametová roláda
Recept Fantastická sametová roláda
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Akeber    ·   15.5.2016

Fantastická sametová roláda

Tento recept mám z knihy. Dělám ho už léta je v naší rodině oblíbený. Pro milovníky krémových zákusků. Autor: akeber

Suroviny

Suroviny:

6 ks
vajec
5 PL
krystalového cukru
3 lžíce
kakaa
špetka
soda bikarbona
0,5
kávové lžičky

Náplň:

500 ml
mléka
5 PL
polohrubé mouky
1 ks
vejce
250 g
másla 82% tuku
5 PL
moučkového cukru
2 lžíce
kakaa
1 balení
vanilkový cukr

Poleva:

50 g
hořké čokolády
70 ml
sladké smetany
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky vyšleháme do tuha, přidáváme cukr a dobře vyšľaháme. Pak přidáváme žloutky, půl kávové lžičky jedlé sody a kakao. Promícháme, vylijeme na plech (na kterém je již papír na pečení). Dáme péct do předem předehřáté trouby na 170 C asi tak na 15 min .... pečení sledujeme, aby se nám těsto moc v troubě nevysušilo, pak by se nám při rolování lámalo. Upečené vyjmeme z trouby a ještě horké položíme na vlhkou utěrku a srolujeme. Necháme srolované vychladnout.
  2. V mléce rozmícháme vejce, mouku a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout. "Kůži" stáhneme dolů. Máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a postupně po lžičkách vmícháváme vychladlou směs. Měli by mít stejnou teplotu, aby se nám máslo neseklo. Vznikne hladký krém, rozdělíme ho na 2 stejné poloviny. Do jedné vmícháme kakao a do druhé vanilkový cukr.
  3. Na těsto natřeme krém vanilkový, na ten zas kakaový a pěkně srolujeme a to tak, že papír na pečení postupně při rolování dáváme dolů. Roládu dáme do chladu alespoň na dvě hodiny, aby nám ztuhla.
    Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a přidáme sladkou smetanu.
  4. Polevu natřeme na roládu. Musíme být dostatečně šikovné protože poleva rychle houstne. A znovu šup do chladničky. Dobrou chuť!

Můj blog: Recepty akeber

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář