NejRecept.cz Dezerty Štrůdly a záviny Nejlepší makové záviny jako od babičky
Nejlepší makové záviny jako od babičky
Recept Nejlepší makové záviny jako od babičky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   19.4.2016

Nejlepší makové záviny jako od babičky

Fantastický měkoučký makový závin, který je tak chutný, že jiný už ani péct nebudete. Večer si záviny připravíte a ráno upečete. Vůně závinů probudí vašich blízkých. Autor: Triniti

120 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

600 g
hladká mouka
100 g
moučkový cukr
100 g
máslo
300 ml
mléka
2 ks
žloutky
1 bal.
sušené droždí
špetka
sůl

Náplň:

300 g
mletý mák
100-150 ml
mléka
150 g
moučkový cukr
2 bal.
vanilkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. 100 ml mléka zahřejeme, přidáme lžičku cukru, droždí a poprášíme lžičkou mouky. Necháme na teplém místě vzejít kvásek.
  2. Do velké misky prosejeme mouku, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, zbylé teplé mléko, žloutky, špetku soli a kvásek. Zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 4 části a rozválíme je na tenký plát.
  3. Na rozválené těsto navrstvíme makovou náplň (mléko ohřejeme, přidáme cukr, vanilkový cukr a mletý mák. Promícháme a nádivku máme hotovou.).
  4. Srolujeme (čím tenčí těsto rozválíte, tím hezčí rolku budete mít). Přeložíme na papírem vyložený plech na pečení a odložíme takto připravené záviny do chladné komory nebo na jiné chladné místo (ale ne do ledničky).
  5. Ráno po probuzení dejte záviny do kuchyně na pracovní desku, aby se "vzpamatovali" a troubu předehřejte na 220 st. Záviny vložíme do trouby, teplotu snížíme na 180 st. a pečeme asi půl hodinu.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář