NejRecept.cz Dezerty Moučníky Lahodný dezert JAMAJKA
Lahodný dezert JAMAJKA
Recept Lahodný dezert JAMAJKA
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   3.4.2016

Lahodný dezert JAMAJKA

Pokud máte rádi banánové zákusky, určitě si tento recept uložte a v co nejbližším období upečte. Lahodné spojení chutí. Je sice na přípravu časově náročnější, ale o to více si ho vychutnáte. Autor: Triniti

60 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
1/2 šálku
polohrubá mouka
1/2 šálku
kr. cukr
2 lžíce
kakaa
1 bal.
čokoládový pudink
1 lžička
prášek do pečiva
špetka
sůl

Krém:

200 ml
smetana ke šlehání
1 lžíce
moučkový cukr
1 bal.
ztužovač (Smetafix)
50 g
tmavá čokoláda

Dále budeme potřebovat:

10 lžic
sirup
4-5 ks
banán
1 bal.
citrónové želé Dr. Oetker
1 bal.
pomerančové želé Dr. Oetker
citronová šťáva
strouhaná čokoláda na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhé pěny, přidáme cukr a stále šleháme. Do lesklé tuhé pěny postupně přidáme jeden žloutek po druhém a za každým žloutkem důkladně mixérem vyšleháme. Pak už jen vyreškou přimícháme směs kakaa, pudinku, prášku do pečiva a mouky.
  2. Připravené těsto nalijeme na plech o rozměru 28 x 18 cm, dno jsme vyložili papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca půl hod.
  3. Připravíme si želé podle návodu na obalu - želé smícháme spolu a necháme mírně vychladnout.
  4. Upečené těsto překrojíme příčně tak, abychom dostali jeden tenký plát a jeden hrubší. Tenčí plát těsta polijeme sirupem, který jsme zředili s vodou v poměru 1: 2. Poklademe na polovinu překrojené banány, které pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly a zalijeme je připraveným želé.
  5. Odložíme do lednice, aby želé ztuhlo.
  6. Smetanu vyšleháme s cukrem a ztužovačem do tuhé šlehačky a vařečkou přimícháme na hrubém struhadle nastrouhanou čokoládu.
  7. Krém navrstvíme na želé, trochu si necháme na ozdobu na vrch. Na krém položíme hrubší plát těsta, potřeme ho zbylým krémem a ozdobíme strouhanou čokoládou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář