NejRecept.cz Dezerty Moučníky Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Recept Biskupský chlebíček
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
P.T.    ·   1.4.2016

Biskupský chlebíček

Velikonoční biskupský chlebíček od P.T. Nádhera!

Suroviny

Těsto:

120 g
tuku (Hera)
150 g
moučkového cukru
4 ks
vejce
60 g
hořké čokolády
cca 120 g ořechů, mandlí, rozinek, sušených brusinek, kandovaného ovoce
150 g
hladké mouky
1/2 bal.
prášku do pečiva

Čokoládová poleva:

60 g
hořké čokolády
kousek
tuk (Hera)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejprve si řádně vyšleháme tuk, poté přidáme po částech cukr, až vznikne pěkná pěna. Postupně pak zašleháme žloutky.
  2. Připravíme a nasekáme si vše, co chceme uvnitř. Já použila čokoládu, brusinky, kandované ovoce a mandle. Ale fantazii se meze nekladou. Zapracujeme do těsta.
  3. Do směsi přimícháme mouku s práškem do pečiva, opatrně, jde to ztuha, ale i tak nepřidáváme tekutiny. A jako poslední se jemně vmíchá tuhý sníh z bílků.
  4. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na chlebíček či srnčí hřbet. Pečeme asi 40 až 45 minut v troubě vyhřáté na 160°C. Těsto rychle tmavne, ale hotové je opravdu až po minimálně 40 minutách.
  5. Po vychladnutí zalijeme čokoládovou polevou připravenou z čokolády a tuku ve vodní lázni, necháme ztuhnout a můžeme podávat.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář