NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Smažené kuřecí řízky v parmezánovém kabátku
Smažené kuřecí řízky v parmezánovém kabátku
Recept Smažené kuřecí řízky v parmezánovém kabátku
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   18.3.2016

Smažené kuřecí řízky v parmezánovém kabátku

Kuřecí řízky známe v klasickém trojobalu. Pokud však trojobal obohatíte o parmazán nebo i o jiný sýr, jaký máte rádi, dostanete velmi chutné řízky k nedělnímu obědu. Určitě vyzkoušejte. Autor: Mineralka

Sdílet na Facebooku
Suroviny
600 g
kuřecí prsa
50 g
čerstvě nastrouhaný parmazán
3 ks
vejce
4 lžíce
mléko
4 lžíce
hladká mouka
olej na smažení
sůl a pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme a opepříme z obou stran.
  2. V misce utřeme vajíčka, mléko, sůl, pepř, nastrouhaný parmazán.
  3. Do druhé misky nasypeme mouku a můžeme obalovat.
  4. Nejdříve v mouce a pak v těstíčku. Můžete i vícekrát opakovat, budete mít hrubší obal.
  5. Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
  6. Smažené řízky ukládáme do misky, na dno můžete dát papírový ubrousek, aby vsal přebytečný olej.
  7. Podáváme se salátem, bramborami. Já jsem připravila klasické bramborové pyré s petrželkou a k tomu zeleninová obloha.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář