NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Tradiční sladké koblihy
Tradiční sladké koblihy
Recept Tradiční sladké koblihy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   4.1.2015

Tradiční sladké koblihy

Velmi chutné koblihy, které zachutnají každému. Vyzkoušejte si je připravit podle tohoto receptu - budete hodně spokojeni! Autor: Triniti

80 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

500 g
polohrubá mouka
1 lžička
sůl
25 g
droždí
300 ml
mléka
4 lžíce
kr. cukr
1 bal.
vanilkový cukr
1 ks
žloutek
70 g
máslo
400 ml
slunečnicový olej na smažení
2 lžíce
kr. cukr na posypání (nebo moučkový)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Droždí si rozděláme v teplém mléce, do kterého jsme přidali 2 lžíce kr. cukru.
  2. Mouku, sůl, zbývající kr. cukr, vanilkový cukr si smícháme v druhé misce. Přidáme žloutek, máslo (musí mít pokojovou teplotu) a vykynutý kvásek a důkladně vymícháme. Když jsme si vypracovali hladké těsto, přikryjeme ho utěrkou a necháme odstát na teplém místě cca 1 hodinu.
  3. Vykynuté těsto si na pracovní desce vyválíme na tloušťku cca 1,5 cm a vykrajujeme kolečka. Do středu si palcem uděláme dírku a smažíme v pánvi na oleji. Smažíme na mírném ohni z obou stran.
  4. Ukládáme je na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje. Posypeme moučkovým nebo kr. cukrem, do dírky můžeme dát nutellu nebo džem. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář