NejRecept.cz Dezerty Muffiny a Cupcakes Dvojčokoládové muffiny - fotopostup
Dvojčokoládové muffiny - fotopostup
Recept Dvojčokoládové muffiny - fotopostup
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
sonizna    ·   11.3.2016

Dvojčokoládové muffiny - fotopostup

Dvojčokoládové muffiny od sonizny.

Suroviny

Tekuté ingredience:

43 g
máslo
1 ks
vejce
125 ml
mléko polotučné
1 lžička
vanilkový extrakt

Suché ingredience:

1/2 lžičky
soda
1/2 lžičky
kypřící prášek
70 g
cukr krupice
125 g
hladká mouka

Na dokončení:

50 g
bílá čokoláda
100 g
hořká hnědá čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout (ne ovšem znovu ztuhnout). K máslu zašleháme mléko – pozor nesmí to být mléko z lednice, které máslo ochladí a v těstě by nám mohly vzniknout hrudky. Mléko a vlastně všechny suroviny používáme pokojové teploty – proto doporučuji nechat si všechny suroviny na kuchyňské lince třeba i přes noc. Budou pak mít stejnou teplotu a budou se lépe zpracovávat a do sebe zapojovat. Dále přidáme i vejce a vanilkový extrakt a vymícháme hladkou tekutou směs.
  2. Do druhé mísy prosejeme mouku, kypřící prášek a sodu a promícháme. Nakonec vmícháme i cukr krupice, který jsme v případě potřeby proseli přes hrubší síto. Většinou to ale není potřeba, protože většina cukrů již obsahuje složky, které zabraňují vzniku hrudek.
  3. Nyní si připravíme čokoládu – hořkou čokoládu nastrouháme na jemném struhadle a bílou čokoládu nakrájíme na kostičky. Tyto kostičky mohou být i větší, protože bílá čokoláda je měkčí než hořká a lépe se i krájí.
  4. Do suchých ingrediencí vmícháme i nastrouhanou hořkou čokoládu a promícháme.
  5. Nyní můžeme spojit suché i tekuté ingredience do jedné misky. Připravíme hladké těsto.
    Do tohoto těsta vmícháme kostičky bílé čokolády a promícháme.
  6. Plníme formy na muffiny do 2/3 jejich výšky.
    Po 20-timinutovém pečení na 200 °C budou mít muffiny krásnou čepici.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář