NejRecept.cz Dorty Sladké dorty Božský cheesecake s ovocnou omáčkou
Božský cheesecake s ovocnou omáčkou
Recept Božský cheesecake s ovocnou omáčkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
agenz    ·   29.2.2016

Božský cheesecake s ovocnou omáčkou

Božský cheesecake s ovocnou omáčkou. Autor: Agenz

Suroviny

Korpus

1 balení
sušenky Lotus
80g
másla

Hmota

200g
mascarpone
500g
tučného tvarohu
250g
moučkového cukru
200g
zakysané smetany
3 ks
vejce

ovocná omáčka

500g
malin
dle chutí
curk
Postup receptu
Vytisknout
  1. Sušenky rozdrtíme, přidáme změklé máslo a uděláme hmotu.
  2. Hmotu nandáme na dno dortové formy, které jsme vyložili pečícím papírem. Necháme chvíli ztuhnout v lednici.
  3. Poté si připravíme krém - mascarpone, zakysanku a tvaroh vyšleháme postupně s cukrem. Vmícháme postupně vajíčka na závěr, jedno po druhém a krém nalijeme na sušenkový podklad. Dáme do vyhřáté trouby na 200°C. Po deseti minutách snížíme teplotu na 110°C a pečeme dalších 30 minut. Troubu po celou dobu neotvíráme!
  4. Vypneme troubu, pootevřeme dvířka a necháme dort asi dvě hodiny pozvolna vychládat.
  5. Poté uložíme do lednice na druhý den. Před podáváním ozdobíme malinovou omáčkou, kterou si připravíme z čerstvých nebo mražených malin svařených s cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář