NejRecept.cz Maso Hovězí maso Hovězí závitek
Hovězí závitek
Recept Hovězí závitek
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   22.2.2016

Hovězí závitek

Toto musí být dobrotaaa....Mňam!! Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
200 g
plátek hovězího zadního masa (kýta např.)
1 lžíce
dijonské hořčice
2 ks
vejce
kousek
másla
1 ks
cibule
1 lžíce
sádla
50 g
šabatecké slaniny
2-3 plátky
kvalitní šunky
kousek
chilli papričky
nať z lahůdkové cibulky
sůl, pepř
hovězí vývar k podlévání
1 lžíce hladké mouky + 50 ml vody
Postup receptu
Vytisknout
  1. Plátek masa naklepeme dotenka. Z obou stran osolíme a opepříme.
  2. Na kousku másla si umícháme vajíčka, která osolíme.
  3. Maso z jedné strany potřeme hořčicí, poklademe plátky šunky, rozložíme vajíčka, posypeme cibulovou natí a najemnou pokrájenou chilli papričkou. Zavineme a svážeme potravinovým motouzem.
  4. V hrnci si rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu a cibuli, chvilku restujeme. Pak vložíme závitek a necháme maso zatáhnout a cibuli ztmavnout. Podlejeme vývarem a dusíme doměkka.
  5. Měkké maso vyjmeme, vložíme do alobalu a necháme vychladnout (lépe se pak krájí). Maso zbavíme motouzu a nakrájíme na plátky.
  6. Mouku rozmícháme ve vodě a zátřepku přidáme ke šťávě. Necháme chvilku provařit. Pak rozmixujeme a ještě přecedíme. Dochutíme dle potřeby solí. Podáváme např. s rýží.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář