NejRecept.cz Pečivo Rohlíky Nejjednodušší domácí (plněné) rohlíky
Nejjednodušší domácí (plněné) rohlíky
Recept Nejjednodušší domácí (plněné) rohlíky
NejLucka NejLucka    ·   29.1.2016

Nejjednodušší domácí (plněné) rohlíky

Pokud jste dosud nenasbírali odvahu na domácí pečivo, nyní přišel správný čas změnit to. Nejjednodušší rohlíčky, které zvládnete připravit i na první pokus. Můžete je také naplnit šunkou, sýrem.

Sdílet na Facebooku
Suroviny
600 g
hladká mouka
1 bal.
prášek do pečiva
1 lžička
sůl
100 ml
olej
250 g
zakysaná smetana
200 ml
teplé mléko
1 bal.
sušené droždí
1 lžíce
kr. cukr
vajíčko na potření
semínka na posypání

Nádivka:

šunka, sýr
Postup receptu
Vytisknout
  1. 600 g mouky smícháme s celým balíčkem prášku do pečiva a lžičkou soli.
  2. V druhé misce smícháme olej se zakysanou smetanou.
  3. Ve třetí misce ohřejeme 200 ml mléka, přidáme lžíci cukru a mícháním cukr rozpustíme, přidáme sušené droždí a necháme vzejít kvásek. Když máme připravený kvásek přidáme ho k oleji se zakysanou smetanou a do této hmoty postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  4. Zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 4 stejné částí a každou část rozválíme na kruh o tloušťce cca 0,5 cm.
  5. Nakrájíme na trojúhelníky, které můžete naplnit šunkou a strouhaným sýrem (pokud chcete čisté pečivo, nádivku můžete vynechat) a rohlíky poklademe na plech vyložený pečícím papírem.
  6. Necháme na plechu kynout cca půl hodinu, potřeme je rozšľhaným vajíčkem a vrch posypeme semínky.
  7. Pečeme je v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 10 - 15 minut (záleží na velikosti rohlíků).

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář