NejRecept.cz Dezerty Rolády Sladké rolády Žerbo roláda
Žerbo roláda
Recept Žerbo roláda
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   25.1.2016

Žerbo roláda

Klasické žerbo řezy určitě znáte. Zkuste těsto srolovat do rolády a uvidíte, že příprava je mnohem jednodušší.

Suroviny

Těsto:

350 g
hladká mouka
100 g
máslo
100 g
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
25 g
čerstvé droždí
200 ml
teplé mléko
1 ks
vejce

Nádivka:

150 g
mleté vlašské ořechy
150 g
moučkový cukr
300 g
džem

Vrch:

100 g
čokoláda
3 lžíce
moučkový cukr
3 lžíce
voda
30 g
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. V teplém mléce necháme rozpustit vanilkový cukr, přidáme droždí a trochu mouky. Na teplém místě necháme odstát, aby vzešel kvásek.
  2. Ve větší misce smícháme mouku, vajíčko, cukr, rozpuštěné máslo a nakonec přidáme i kvásek. Vyhneteme hladké těsto, které rozdělíme na menší kousky (připravíme menší rolády, ale když chcete můžete připravit jednu velkou).
    Těsto rozválíme na tenčí plát, který necháme 10 minut kynout.
  3. V misce smícháme oříšky s cukrem. Těsto potřeme marmeládou, posypeme směsí oříšků a cukru a srolujeme.
  4. Roládu přendáme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 170 stupňů cca 15 minut. Záleží však na velikosti a tloušťce rolády.
  5. Vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou, do které jsme přidali cukr, vodu a máslo. Necháme ztuhnout a můžeme podávat.

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář