NejRecept.cz Dezerty Moučníky Fantastické měkkoučké vanilkové pudinkáče
Fantastické měkkoučké vanilkové pudinkáče
Recept Fantastické měkkoučké vanilkové pudinkáče
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   14.1.2016

Fantastické měkkoučké vanilkové pudinkáče

Fantastické měkkoučké sladké potěšení. Pudinkové buchtičky trochu jinak. Zkoušela jsem nový recept na pudinkáče, které jistě každý zná - pečivo překrojené na polovinu a naplněné krémem. Já jsem vytvarovala jiný tvar pečiva, nekrájela jsem ho podélně, ale pěkně naplnila cukrářským sáčkem přes střed. Chutnají fantasticky :) Zkuste :) Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny
2 lžičky
sušené droždí
2 lžíce
kr. cukr
350 ml
mléko
435 g
hladká mouka
60 g
máslo
špetka
sůl

Dále budeme potřebovat:

160 g
jahodový džem
300 ml
smetana ke šlehání
1 lžíce
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový pudink
400 ml
mléko
3 lžíce
kr. cukr
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vlažné mléko dáme do misky, přidáme 1 lžíci cukru a sušené droždí. Necháme odpočívat minimálně 10 minut.
  2. Ve větší misce smícháme sůl, zbylý cukr, přidáme rozpuštěné máslo a hladkou mouku. Přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě zakryté utěrkou kynout jednu hodinu.
  3. Zatímco těsto kyne, připravíme si pudink. Do mléka přidáme kr. cukr a vanilkový pudinkový prášek. Uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout. Do vychladlého přidáme vyšlehanou šlehačku s lžící moučkového cukru a důkladně promícháme.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme na 12 stejných kousků, které zpracujeme do menšího válečku. Položíme je na papírem vyložený plech na pečení a necháme kynout zakryté utěrkou 15 minut. Pak pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 210 stupňů cca 20 minut. Upečené necháme vychladnout.
  5. Vychladlé bochánky překrojíme na polovinu, potřeme marmeládou a cukrářským sáčkem navrstvíme vanilkový krém.
  6. Vrch posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář