NejRecept.cz Sladká jídla Koblihy Koblížky jako od maminky
Koblížky jako od maminky
Recept Koblížky jako od maminky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Jaja79    ·   5.1.2016

Koblížky jako od maminky

Hlavní důležitou součástí kynutého těsta není žádná surovina, ale trpělivost. Těsto potřebuje čas, aby bylo nadýchané a měkké jako pavučinka. Autor: Jaja79

75 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
400 ml
teplé mléko
1 kostka
droždí
1 lžíce
kr. cukr
2 ks
vejce
50 ml
olej
700 g
hladká mouka
1 lžička
sůl
olej na smažení
moučkový cukr na posypání
marmeláda na plnění
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do 200ml teplého mléka dáme lžíci kr. cukru a necháme ho rozpustit. Přidáme čerstvé droždí a necháme vzejít kvásek.
  2. V druhé misce smícháme mouku s rozšlehaným vajíčkem, přidáme sůl, zbylé mléko, olej a promícháme. Přidáme kvásek a zpracujeme kuličku, kterou posypeme moukou a zakryjeme utěrkou. Necháme kynout na teplém místě cca půl hodinu.
  3. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce na plát silný cca 1 cm a pomocí formičky nebo sklenice vykrojíme kolečka. Necháme kynout 20 minut zakryté utěrkou.
  4. Vykynuté smažíme v rozpáleném oleji do zlata z obou stran.
  5. Koblihy můžete naplnit džemem nebo nutellou.
  6. Upečené posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář