Příprava pálené hmoty: Vodu, olej a sůl dáme vařit, když vře zasypeme prosátou hladkou moukou a uvaříme hustou hmotu, která musí být dobře "vypálena". Musí se odlepovat od stěn hrnce. Odstavíme a do teplé hmoty postupně zašleháme celé vajíčka, jedno po druhém. Hmotu dáme do cukrářského sáčku a ozdobnou špičkou na plech vymazaný olejem stříkáme věnečky. Upečeme při teplotě 240 stupňů cca 20 - 25 minut. Upečené a vychladlé věnečky překrojíme a plníme krémem.
Krém uvaříme z mléka, cukru, vanilky a zlatého klasu. Do vychladlého pudinku zašleháme máslo a vzniklý krém dochutíme rumem.
Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky spolu s cukrem a naneseme na krém.
Naplněné věnečky poléváme/namáčíme do čokolády nebo fondánu.