NejRecept.cz Dezerty Moučníky Koláč s pudinkem a zakysanou smetanou
Koláč s pudinkem a zakysanou smetanou
Recept Koláč s pudinkem a zakysanou smetanou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   19.12.2014

Koláč s pudinkem a zakysanou smetanou

Božská chuť skořice! Vynikající koláč se zakysanou smetanou, který zmizí z plechu za neuvěřitelně rychlý čas. Pudink pečeme spolu s tmavým a světlým těstem, jako například při známém a tradičním receptu Macecha. Nebojte se, pudink během pečení určitě zatuhne, takže se nic nebude roztékat. Na vrch dělám skořicovo smetanovou vrstvu. Tu skořici nedoporučuji vynechat, dodá celému koláči vynikající chuť. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

6 ks
vejce
300 g
kr. cukr
300 g
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva
100 ml
voda
100 ml
slunečnicový olej
20 g
kakao

Dále budeme potřebovat:

450 ml
zakysaná smetana
50 g
kr. cukr
3 lžičky
skořice

Pudink:

1 l
mléko
2 bal.
vanilkový pudink
7 lžic
kr. cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Žloutky si vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej, vodu a smícháme.
  2. Vaječné bílky si vyšleháme na tuhý sníh a opatrne přidáme do žloutkové hmoty. Promícháme.
  3. Takto připravené těsto si rozdělíme na polovinu. Do jedné přidáme kakao a promícháme. Těsta vylijeme na vyšší plech, který jsme si vystlali papírem.
  4. Pudink si uvaříme v mléce, do kterého jsme přidali cukr. Ještě horký pudink rovnoměrně nalijeme na těsta a pečeme na 180 stupňů cca 30 - 35 minut.
  5. Zakysanou smetanu si smícháme s cukrem a navrstvíme na upečený a vychladlý koláč. Posypeme ho skořicí a necháme odpočívat minimálně 4 hodiny v chladničce. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář