NejRecept.cz Dezerty Koláče Jablečný koláč Jablečno čokoládová fantazie
Jablečno čokoládová fantazie
Recept Jablečno čokoládová fantazie
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   25.11.2015

Jablečno čokoládová fantazie

Vynikající šťavnatý koláč plný čokolády a jablek. Čokoládová poleva mi nestihla ani zatuhnout a už jsem musela nakrájet, aby měli doma něco sladkého po obědě. A dopadlo to takto, že nezůstal ani jeden kousek, který bych pěkně naservírovala a vyfotila vám, aby vám při monitoru mohli téct sliny. Pokud máte doma jablka, určitě vyzkoušejte, nebo si tento recept uložte a když bude sezóna jablek, tak tento dezert nevynechejte. :) Je přímo božský. Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto (1 šálek = 200 ml):

5 ks
vejce
1 šálek
kr. cukr
1 šálek
olej
250 g
polohrubá mouka
30 g
kakao
1 bal.
vanilkový cukr
1 bal.
prášek do pečiva
rum podle chuti

Krém:

3 ks
jablko
150 g
kr. cukr
100 ml
voda
3 lžíce
rum
200 g
máslo
100 g
hořká čokoláda

Poleva:

100 g
čokoláda
50 g
máslo
2 lžíce
olej
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme olej, mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Ochutíme rumem (pokud koláček budou papat děti, rum nahradíme esencí).
  2. Připravíme si plech o rozměru 20 x 30 cm, dno vyložíme papírem, navrstvíme těsto a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca půl hodinu. Upečené těsto rozdělíme na polovinu.
  3. Jablka očistíme a nakrájíme na tenké plátky, které zalijeme vodou a rumem, posypeme cukrem. Vaříme do měkka a pomocí kuchyňského mixéru rozmixujeme na kaši (i s rumem a cukrovou vodou). Do horké jablečné kaše přidáme na kousky nalámanou čokoládu a na kostičky nakrájené máslo. Mícháním rozpustíme a přidáme polovinu rozdrceného těsta. Navrstvíme na základní těsto, pěkně uhladíme a vrch polijeme čokoládovou polevou (čokoládu rozpustíme s máslem, přidáme olej a spojíme).
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář