NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Tradiční strojkové vánoční cukroví
Tradiční strojkové vánoční cukroví
Recept Tradiční strojkové vánoční cukroví
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Jaja79    ·   22.11.2015

Tradiční strojkové vánoční cukroví

Klasické vánoční cukroví, které nesmí chybět na vánočním stole. S chutí vanilky, skořice, rumu nebo citrónové kůry. Příchuť si můžete zvolit podle vlastní chuti. Autor: Jaja

35 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

1 kg
hladká mouka
300 g
moučkový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
500 g
margarín nebo máslo
3 ks
vejce
1 bal.
prášek do pečiva
1 ks
citron - kůra
moučkový cukr na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vynikající vánoční pečivo, křupavé a zároveň rozplývající se na jazyku.
  2. Mouku smícháme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Přidáme měkké máslo nebo margarín a zpracujeme hladké těsto, které ochutíme citrónovou kůrou (nebo vanilkou, skořicí, ...) a postupně přidáme jedno vajíčko po druhém.
  3. Zpracované těsto odložíme na pár hodin do chladničky, aby se s ním lépe pracovalo.
  4. Připravíme si mlýnek a vhodné nástavce, přes které budeme protlačovat těsto.
  5. Různé tvary ukládáme na papírem vyložený plech a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 10 minut (teplotě 200 stupňů).
  6. Hotové můžeme slepit marmeládou a posypat moučkovým cukrem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář