NejRecept.cz Dezerty Moučníky Karpaty s vanilkovým krémem, ovocem a šlehačkou
Karpaty s vanilkovým krémem, ovocem a šlehačkou
Recept Karpaty s vanilkovým krémem, ovocem a šlehačkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Jaja79    ·   18.11.2015

Karpaty s vanilkovým krémem, ovocem a šlehačkou

Vynikající krémové řezy karpaty s ovocem podle vlastní chuti.

55 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto (1 šálek = 200 ml):

1 šálek
voda
125 g
margarín
1 šálek
hladká mouka
špetka
sůl
1 lžička
prášek do pečiva
5 ks
vejce

Nádivka:

1 l
mléko
1 šálek
kr. cukr
3 bal.
vanilkový pudink
250 g
máslo

Dále budeme potřebovat:

300 ml
smetana ke šlehání
ovoce - meruňky, broskve, jahody, ...
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vodu spolu s margarínem (nebo máslem) rozpustíme na mírném ohni v hrnci za stálého míchání. Přidáme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí. Důkladně vařečkou mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Vaříme, dokud se hmota nezačne oddělovat od stěn hrnce. Tehdy hmotu odstavíme a necháme mírně vychladnout. Do mírně vychladlé masy přidáme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně mixérem utřeme.
  2. Troubu předehřejeme na 220 stupňů a připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem. Navrstvíme jednu polovinu těsta a jemně povrch vařečkou přetřeme, abychom neměli povrch pěkně uhlazený. Dáme péct na cca 10-15 minút.To samé opakujeme i s druhou polovinou těsta.
  3. Do mléka přidáme cukr, pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Po vychladnutí ho přidáme do mixérem vyšlehaného másla a krátce mixérem spojíme.
  4. Smetanu na šlehání v druhé misce vyšleháme do tuhé šlehačky a můžeme vrstvit.
  5. Na jeden plát těsta navrstvíme krém, pěkně uhladíme, poklademe ovoce podle vlastní chuti a navrstvíme šlehačku. Položíme druhý plát těsta a zákusek odložíme do chladničky nejméně na 3 hodiny. Vrch posypeme moučkovým cukrem a ostrým nožem nakrájíme na úhledné řezy.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář