NejRecept.cz Dezerty Koláče Fenomenální zákusek Sněhová královna
Fenomenální zákusek Sněhová královna
Recept Fenomenální zákusek Sněhová královna
Jaja79    ·   8.11.2015

Fenomenální zákusek Sněhová královna

Vynikající řezy plné vanilkového a čokoládového krému + na vrchu vynikající šlehačka. Já jsem použila větší plech, tak mi oproti originálnímu receptu vyšly mnohem nižší řezy. Chuťově však byl nenormální (dobrý), takže jsem ho určitě doma nedělala naposled. Je hotový velmi rychle, akorát to tuhnutí je dost náročné, protože se vám sbíhají sliny už během pečení. Autor: Jaja

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

5 ks
bílky
5 lžic
kr. cukr
3 lžíce
olej
4 lžíce
hladká mouka
1/2 bal.
prášek do pečiva

Krém:

5 ks
žloutku
150 g
moučkový cukr
3 bal.
vanilkový cukr
4 lžíce
kukuřičný škrob
500 ml
mléko
250 g
máslo
100 g
hořká čokoláda

Dále budeme potřebovat:

200 g
sušenky
400 ml
smetana ke šlehání
mléko na polití sušenek
kokos na posypání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky vyšleháme do pěny, postupně vyšleháme cukr, olej a nakonec pomocí vařečky přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Hmotu navrstvíme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech na pečení o velikosti 21 x 36 cm a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 175 stupňů cca 15 minut. Upečený korpus vyjmeme a rovnoměrně potřeme 2 lžícemi mléka (já to dělám tak, že mléko dám do sklenice a mašlovačkou potírám).
  2. Žloutky, kukuřičný škrob, cukr a 2 lžíce teplého mléka důkladně utřeme. Zbylé mléko dáme do na oheň, přidáme utřenou žloutkovou hmotu a uvaříme hustý pudink, který odstavíme a necháme mírně vychladnout. Do mírně vychladlého pudinku přidáme na kostičky nakrájené máslo a mícháním ho rozpustíme. Hmotu rozdělíme na polovinu a do jedné přidáme na kostičky nalámanou hořkou čokoládu.
  3. Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky a můžeme vrstvit.
  4. Na korpus navrstvíme čokoládový krém, poklademe sušenky, které namočíme do mléka. Na sušenky navrstvíme žloutkový krém, který pěkně uhladíme a navrstvíme ušlehanou šlehačku. Vrch ozdobíme kokosem a celý zákusek odložíme do chladničky nejlépe na celou noc.
  5. Krájíme ostrým nožem a podáváme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář