NejRecept.cz Chuťovky Domácí škvarky a sádlo
Domácí škvarky a sádlo
Recept Domácí škvarky a sádlo
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   23.10.2015

Domácí škvarky a sádlo

Máte rádi domácí škvarky?

Suroviny

Budeme potřebovat:

1000 g
syrového sádla bez kůže
4 lžíce
studené vody
4 lžíce
mléka
Postup receptu
Vytisknout
  1. Sádlo nakrájíme na kostky 2x2 cm, vhodíme do kastrolu, přidáme vodu a hořák zapneme na plný výkon. Promícháme. Až se sádlo rozvoní a začne se topit, plamen snížíme na minimum. Občas promícháme a šťouchadlem na brambory sádlové kostky tlačíme ke dnu.
  2. Jakmile škvarky zezlátnou, vybereme je děrovanou lžící do misky.
  3. Sádlo opatrně přes sítko slijeme do sklenice. Škvarky vrátíme zpět do kastrolu, přidáme mléko a zesílíme plamen.
  4. Mícháme dokud se mléko neodpaří. Z tohoto množství máme víc jak sklenici 0,7 l a misku voňavých škvarků. Jednoduché, že?

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář